recipe

Tortada de ametlla

5.0

de 2 valoraciones

Receta de temporada

La tortada és un de les postres més emblemàtiques i la protagonista de la majoria de les celebracions a Menorca.

Publicado: 12 de mayo de 2024. Editado: 12 de mayo de 2024

10 pers

Media

00:45

Ingredientes

8 0us
12 Kgsucre
12 Kgametlla crua
1 Kgpell de llimona rallada

Preparación



En primer lloc pelam la ametlla i la rallam.

Forram el motlo amb paper de forn.

Separam 7 vermells dels blancs da'ls ous i els blanquejarem amb el sucre i el ou que ens ha quedat sencer.

Afegim la ametlla i la pell de llimona.

Pujam els blancs a punt de neu.

Ho mesclam tot anant amb compta perquè no es baixi el blanc d'ou.

Posam tot a dins del motlle i ho ficam al forn escalfat a 200º C durant 10 minuts i després baixam la temperatura a 180º durant 35 minuts. Punxam amb un escuradents i si s'embruta ho coem uns minuts mes fins que el escuradents surti net.



Deixam refredar. Millor esperar un dia abans de girar-la.

Ara farem la merenga. Posam el sucre dins un pot i hi afegim aigua fins que caregi, ho posam al foca coure fins que si agafam una culleradeta i la tiram dins aigua freda formi una boleta.

Pujam els blancs d'ou i quan estiguin a punt hi tiram el sucre cuit ben calent sense deixar de batre amb força fins que la merenga estigui lluenta i espesa.

Forram la tortada de merenga amb un ganivet i posam sucre damunt i la cremam.

Desprès posam la merenga dins la màniga pastissera i adornam la tortada.

Duración total

01:45

Preparación

01:00

Cocinado

00:45

Valorar esta receta:

5.0
2 votos

Compartir:

Comentarios