5.0
de 2 valoraciones
La tortada és un de les postres més emblemàtiques i la protagonista de la majoria de les celebracions a Menorca.
Publicado: 12 de mayo de 2024. Editado: 12 de mayo de 2024
10 personas
10 pers
Media
00:45
8 | 0us |
---|---|
1⁄2 Kg | sucre |
1⁄2 Kg | ametlla crua |
1 Kg | pell de llimona rallada |
En primer lloc pelam la ametlla i la rallam.
Forram el motlo amb paper de forn.
Separam 7 vermells dels blancs da'ls ous i els blanquejarem amb el sucre i el ou que ens ha quedat sencer.
Afegim la ametlla i la pell de llimona.
Pujam els blancs a punt de neu.
Ho mesclam tot anant amb compta perquè no es baixi el blanc d'ou.
Posam tot a dins del motlle i ho ficam al forn escalfat a 200º C durant 10 minuts i després baixam la temperatura a 180º durant 35 minuts. Punxam amb un escuradents i si s'embruta ho coem uns minuts mes fins que el escuradents surti net.
Deixam refredar. Millor esperar un dia abans de girar-la.
Ara farem la merenga. Posam el sucre dins un pot i hi afegim aigua fins que caregi, ho posam al foca coure fins que si agafam una culleradeta i la tiram dins aigua freda formi una boleta.
Pujam els blancs d'ou i quan estiguin a punt hi tiram el sucre cuit ben calent sense deixar de batre amb força fins que la merenga estigui lluenta i espesa.
Forram la tortada de merenga amb un ganivet i posam sucre damunt i la cremam.
Desprès posam la merenga dins la màniga pastissera i adornam la tortada.
Duración total
01:45
Preparación
01:00
Cocinado
00:45